Gratis verzending vanaf €75

in NL/BE

Voor 17:00 besteld, zelfde dag verzonden

Alleen op werkdagen

Levenslange garantie

Op alle Keij Kamado’s

chevron_left chevron_right

Parelhoenfilet op Cederhout

Parelhoenfilet op Cederhout is een verfijnd gerecht dat de delicate smaak van parelhoen combineert met de subtiele rokerigheid van cederhout. De parelhoenfilets worden op een cederhouten plank bereid, waardoor de filets langzaam de aroma's van het hout absorberen, wat zorgt voor een unieke, rokerige diepte in de smaak.

Dit gerecht is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. Het cederhout geeft het vlees een licht houtachtige geur, die tijdens het koken de keuken vult. Perfect in combinatie met een frisse salade of een luxe aardappelgerecht, biedt deze bereiding een smaakvolle en bijzondere ervaring voor de liefhebber van verfijnde kookkunsten.

Parelhoenfilet op Cederhout

De nodige producten:

  • Parelhoenfilet
  • Groene Pesto
  • Witte wijn

Deze materialen worden gebruikt:

(Keij) Kamado
Cederhouten BBQ plank
Kernthermometer

Aan de slag dan maar!

  1. Haal de parelhoenfilet minimaal een uur van te voren uit de koelkast.
  2. Week het cederhouten BBQ plankje met de witte wijn.
  3. Smeer de parelhoenfilet in met de pesto.
  4. Zorg dat de BBQ goed heet is, +/- 180 graden.
  5. Leg de parelhoenfilet op het ceder houten BBQ plank.
  6. Plaats het plankje met de parelhoenfilet direct op de BBQ.
  7. Gaar de parelhoenfilet tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  8. Haal de parelhoenfilet van de BBQ en snijd deze in dunne plakken.
  9. Kruid de plakken met een beetje zeezout. Lekker met een verse pasta!