Gratis verzending vanaf €75

in NL/BE

Voor 17:00 besteld, zelfde dag verzonden

Alleen op werkdagen

Levenslange garantie

Op alle Keij Kamado’s

chevron_left chevron_right

Ananas Tarte tatin

Beschrijving

Ananas Tarte tatin

Ingrediënten voor +/- 4 personen

  • 40 gram donker bruine basterd suiker
  • 30 gram boter
  • 5 eetlepels water
  • 8 schijven ananas
  • 4 plakjes bladerdeeg

Materialen

 

Hoe maak je ananas tarte tatin op de kamado?

  • Begin met het aansteken van de BBQ en zorg dat deze 200 graden is. Voor dit gerecht ga ja indirect “grillen” of eerder gezegd bakken.

Bereidingswijze

  • Los de suiker op in het water.
  • Doe dit vervolgens samen met de boter in de skillet.
  • Zet de skillet op de BBQ en laat al roerend de boter smelten en mengen met de suiker.
  • Verdeel nu de ananasschijven over de skillet.
  • Leg hier de ontdooide bladerdeeg plakjes op. Stop de ananas lekker in; dus zorg dat er geen bladerdeeg over de rand hangt.
  • Sluit nu de deksel en laat de tarte tatin nu 20-25 minuten op 200 graden bakken.
  • Neem de tarte tatin van de BBQ, leg nu een bord met de bovenkant naar beneden op de skillet en draai het in zijn geheel om.

TIP

  • Serveer de Tarte tatin direct; warm is hij het lekkerste, zeker met een bolletje kokosijs er boven op.
  • Dit recept is genoeg voor 4 personen. Maar hoe leuk is het om de tarte tatin per persoon te maken in de Skillet van 16cm?! Los verkrijgbaar of als onderdeel van een set.