KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 15.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Full open top vent - voor 21/23 inch kamado - gietijzer

  • Meer Keij Bits ‘n Pieces
  • Stevige top vent van gietijzer voor jouw 21/23 inch kamado. Door de full open functie, kun je de margrietschijf helemaal wegdraaien om een nog grotere luchttoevoer te creëren.
€44,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 15.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN

Full open Top Vent 21/23 inch: voor de ultieme temperatuurbeheersing

De topvent van gietijzer geeft je de ultieme controle over de temperatuur van je kamado-barbecue. Bepaal de toevoer van de luchtstroom door de topvent verder open of dichter te draaien. Jaag de temperatuur in je kamado nog sneller omhoog met de full open functie. Hierdoor kun je de margrietschijf helemaal wegdraaien om een nog grotere luchttoevoer te creëren.  

 

Hoe monteer je de top vent?

Verwijder de oude top vent door aan de binnenzijde de moertjes los te draaien en vervolgens de boutjes aan de buitenzijde voorzichtig uit de topvent/kamado te halen. Til de oude top vent van de kamado en zet de nieuwe topvent op de kamado.

Steek de boutjes van buiten naar binnen weer terug door de top vent en kamado. Doe de kamado voorzichtig open en draai de moertjes weer op de boutjes. 

 

Onderhoud van de gietijzeren top vent:

Voordat je de gietijzeren top vent op je kamado monteert, moet deze worden geseasoned.

Seasonen gaat als volgt, maak de top vent goed schoon met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de top vent minimaal dertig minuten. Maak de top vent hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren top vent daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de top vent terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de top vent is afgekoeld, nog één keer invetten. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de top vent klaar voor gebruik en kan hij op je kamado worden gemonteerd. 

Je bent weer klaar voor heel veel BBQ-plezier!

 

Specificaties

  • Materiaal: gietijzer
  • Buitendiameter: 16 cm
  • Hoogte: 7 cm
  • Maximale diameter schoorsteen kamado: 14,6 cm

Geen specificaties gevonden

  • Gewicht 500
Gerelateerde producten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce