KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Gietijzeren ronde steakplate - met onderzetter - 22 cm

  • Meer Keij Cast Iron
  • Een gietijzeren steakplaat is multifunctioneel. Gietijzer absorbeert veel hitte en de dikte van de pan zorgt ervoor dat die ook goed heet blijft. Hierdoor is een steakplaat zeer geschikt om goed heet te braden, maar ook lang te sudderen.
€19,95
Artikelnummer: 145
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN

De voordelen van deze ronde steakplate

Mooie degelijke gietijzeren steakplaat. In een heel handzaam formaat. Perfect voor kleine maaltijden of bijgerechten. De pan is geweldig om te sauteren, voor de bereiding van sausen, het searen van gerechten en natuurlijk om je gerechten te serveren. In de oven of op de BBQ, het kan allemaal. Door de vorm is de steakplaat ook heel erg geschikt als lekbak voor op de kamado of BBQ.

 

Onderhoud van een gietijzeren steakplate

Voor het eerste gebruik is het belangrijk de steakplaat te seasonen:

Maak de plaat goed schoon met water en afwasmiddel. Zet hem vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de pan minimaal dertig minuten. Maak de plaat hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren steakplaat daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de steakplaat terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat deze daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de plaat is afgekoeld, vet deze dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de steakplaat klaar voor gebruik.

LET OP: gebruik geen zonnebloemolie voor het seasonen, daar gaat de steakplaat van plakken.

Na gebruik volstaat een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel om de steakplaat schoon te maken. De gietijzeren pan is niet geschikt voor de vaatwasser. 

Tip: Toch iets te lang laten staan met water erin? Geen nood, de vliegroest die dan ontstaat, verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de steakplaat opnieuw seasoned!

Tip 2: Je kan het gietijzer ook heel makkelijk seasonen met onze seasonspray. (zie hier

 

Eigenschappen van deze steakplaat

  • Buitendiameter: ca. 22 cm
  • Diepte: ca. 1,5 cm
  • Gewicht: ca. 0,5 kg

Onderzetter:

  • Lengte   : 27cm
  • Breedte : 
  • Inclusief houten onderzetter en gietijzeren gripper
  • Zeer gelijkmatige hitteverdeling 
  • Perfect voor searen, sauteren, bakken, koken 
  • Geschikt voor:
    • Gas
    • Halogeen
    • Inductie
    • Keramisch
    • Elektrisch
    • Oven
    • Barbecue
    • Zo tussen de kolen

Geen specificaties gevonden

  • Code 145
  • EAN 8720254416045
  • Gewicht 985
  • Volume 650

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce