KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 15.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Grate Goods - Allbrine Color - 800 gr

€9,20
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 15.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN

Waarom heb je Grate Goods - Color echt nodig?

Allbrine is ontstaan uit de traditie van het pekelen van eten. Deze methode heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een manier om de houdbaarheid van vlees, vis en gevogelte te verlengen tot een techniek om de malsheid en smaak van gerechten nog beter te maken. In Amerika, waar ze vaak met grotere, wat grovere stukken vlees werken die uren op de BBQ liggen, is Allbrine niet meer weg te denken uit de BBQ-scene.

Het vlees houdt door het pekelen meer vocht vast, waardoor het ook na urenlang grillen nog heerlijk sappig en mals is. Daarom vind je het ook bijna altijd terug in de wedstrijduitrusting van professionele Pitmasters.

Het voordeel van Allbrine Color van Grate Goods is, dat aan de mix natriumnitriet is toegevoegd. Dit conserveermiddel zorgt dat Vlees nog langer houdbaar is en geeft daarnaast ook een roze/rode kleur aan je vlees. Ideaal bij bijvoorbeeld vleeswaren zoals ham, bacon en worst. 

 

Hoe gebruik je Allbrine Color pekelzout voor sappig vlees?

Allbrine Color kun je zowel gebruiken om nat te pekelen als om droog te pekelen. 

Droog pekelen doe je door het gerecht in te wrijven met het pekelzout. Laat dit 30 tot 90 minuten intrekken en verwijder vervolgens de overtollige Allbrine Color. Bereid je gerecht daarna op de BBQ. Droog pekelen onttrekt (overtollig) vocht uit het gerecht. 

Voor nat pekelen los je 100 gr. Allbrine Color pekelmix op in 1 liter warm water. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen tot 1 - 7 graden ℃. De Allbrine is dan klaar om te verwerken.

Dat kan op 2 manieren. De eerste manier is een pekelbad. Leg je vlees of gevogelte in het pekelbad en laat het hier een paar uur tot een paar dagen in liggen, afhankelijk van de gewenste pekel intensiteit. De pekel trekt over het algemeen ongeveer een cm per dag  in het gerecht.

Heb je de tijd (of het geduld) niet om je gerecht dagenlang in de pekel te laten liggen? Dan is de tweede manier, het injecteren van de pekeloplossing, een goed alternatief. Gebruik hiervoor de Grate goods injector of de Keij Marinade spuit voor. 

Ben je van plan om veel te pekelen? Dan is de verpakking van Allbrine Color van 2000 gram handig! 

 

Ingrediënten:

zout, suiker, selderij, ui, wortel, jeneverbessen, komijn, mosterd, peper, prei, piment, venkelzaad, chilipeper, laurier. 

Geen specificaties gevonden

  • EAN 8719326006185
  • Gewicht 800

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce