Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (81)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (65)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (104)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (13)
- Vlees, Vis en Gevogelte (0)
Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue - ultieme gids
Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue - ultieme gids
Ontdek de kunst van het bakken van de perfecte pizza op je barbecue met een pizzasteen. Deze ultieme gids leidt je door het proces om die onweerstaanbaar knapperige bodem te krijgen, met die heerlijk rokerige accenten die alleen een barbecue kan bieden. Met de tips voor het kiezen van de juiste pizzasteen en het bereiden van je toppings, maak je als een echte Da Vinci van elke pizza 'un capolavoro culinario' (een culinair meesterwerk).
Voorbereiden van je Barbecue met de Pizzasteen
Laat de Italianen het niet horen, maar volgens ons is een pizza van de Kamado nog lekkerder dan uit de pizzaoven. De rokerigheid van de kolen geeft net die extra kick aan de pizza. De pizzastenen zijn gemaakt van extra sterk cordieriet keramiek waardoor ze heel goed tegen hoge temperaturen kunnen (onmisbaar voor een knapperige bodem).
Warm de pizzasteen langzaam op samen met de kamado en plate setter/divide and conquer tot deze goed heet is. A Belangrijk is om de pizzasteen nooit direct boven het vuur te leggen. Pizza's maak je altijd indirect, dus leg de pizzasteen niet direct boven het vuur, maar gebruik een Divide and Conquer (met beide half moon plates erin) of een Plate Setter onder de pizzasteen. De pizzasteen wordt anders té heet en dan verbrandt 'di Bodum'.
Het Beleggen van de Perfecte Pizza
Maak de pizza op Italiaanse wijze een mooie dunne bodem en vooral niet te veel saus en beleg. Zo houd je de bodem lekker luchtig en knapperig. Leef je uit met de variatie in de toppings. Van de klassieke margarita met mozzarella, tomatensaus en basilicum tot een geheel eigen veggie, vis of meat variant. Zolang je maar dun belegd.
Pizza's maken is ook een geweldige bezigheid met kinderen: deeg maken, het kiezen van de toppings voor de pizza en op de Kamado. Het mooie is dat de pizza ook zo klaar is op de Kamado. Perfect dus voor de kleine koks die niet kunnen wachten om hun culinaire hoogstandje op te eten!
De juiste pizzasteen kiezen
De grootte van je pizzasteen heeft meer invloed dan je denkt. Zorg in elk geval dat de pizzasteen niet groter is dan het rooster van je bbq. Nog beter: kies een pizzasteen die iets kleiner is dan de binnendiameter van je vuurring, zodat de warmte in je kamado optimaal kan circuleren, dan is het ook makkelijker om de temperatuur van je kamado omhoog te stoken. Een te grote pizzasteen verstoort de luchtcirculatie en smoort op die manier je kamado. Kleiner mag altijd. Dat staat een goede werking niet in de weg. Meerdere kleine pizzastenen naast elkaar, met verschillende pizzaatjes of broodjes is ook leuk!
Ons assortiment bevat pizzastenen in diverse maten, perfect voor elke barbecue.
Twijfel je? Bel/mail/app ons gerust voor advies. Super leuk als we op die manier een bijdrage mogen leveren aan jouw ultieme pizza.
- Tel: 0850250100
- Mail: [email protected]
- App: 06-19807816
Toon 1 - 5 van 5
-
Weergave
- Sorteren op