Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (81)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (65)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (110)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (21)
- Vlees, Vis en Gevogelte (0)
Vilt
Wat is het verschil tussen vilt en glasvezelvilt?
Voor een goede werking van je Kamado barbecue is het essentieel dat de deksel goed luchtdicht sluit. Hier wordt over het algemeen vilt voor gebruikt. Vilt slijt op den duur en wordt snel vies, hierdoor verliest het zijn afdichtende werking.
Glasvezelvilt is heel slijtvast en maak je makkelijk schoon door er een doekje over te halen. Bovendien is ons glasvezel aan de binnenzijde voorzien van een metalen tube die ervoor zorgt, dat de veerkracht lang behouden blijft en de demping optimaal is. Het tape is van 3M en zorgt voor een goede hechting aan de kamado.
Let bij het bestellen op dat de lengte van het glasvezelvilt overeenkomt met de omtrek van je dome of net iets langer is. Glasvezelvilt is namelijk makkelijk in te korten. Glasvezelafdichting is iets duurder dan gewoon vilt, maar gaat aanzienlijk langer mee en blijft goed afsluiten.
Hoe moet ik het band aanbrengen?
- Verwijder het oude vilt. Dit gaat makkelijk met een verfkrabber. De laatste restjes vilt en vet kun je verwijderen met een schuurpapiertje met fijne korrel.
- Maak de rand goed stofvrij.
- Plak het glasvezelband op de onderrand. Begin achteraan met plakken, zodat het begin-/eindpunt niet in zicht is.
- Knip indien nodig het band op maat, het band mag een paar mm over elkaar heen vallen zodat het goed afsluit.
- Verbindt de twee uiteinden met het verbindingsstukje glasvezel.
- Het verbindingsstukje plak je met 1 of 2 stukjes dubbelzijdig tape vast aan de rand van je kamado.
- Herhaal deze werkwijze voor de bovenkant. Begin voor een perfecte afdichting een stukje naast het aanhechtingspunt van de onderkant, zodat deze niet boven elkaar zitten.
- Laat de Kamado 24 uur met de deksel dicht staan, zodat het glasvezelband goed wordt aangedrukt.
- Steek de kamado aan en laat hem ca. 3 uur rond de 175-200 graden met de deksel dicht branden.
- Door de warmte en de druk van de deksel versmelt de lijm met de rand en het glasvezelband.
TIPS:
- De lijm plakt het best bij een omgevingstemperatuur boven de 15ºC. Onder de 15ºC kan het zijn dat de afdichting bij het plakken verschuift. Bij verhitting van de Kamado hecht de lijm definitief.
- Als je lijmoplosser gebruikt om het oude vilt te verwijderen, lost dit daarna ook de lijm van het nieuwe vilt op. Krabben en schuren is beter!
Bij twijfel even bellen of appen naar 085-0250100/0619807816, dan helpen we je op weg en/of sturen we je een filmpje!
Toon 1 - 5 van 5
-
Weergave
- Sorteren op