Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (378)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (129)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (84)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (67)
- BLACK FRIDAY (38)
- + RECEPTEN (111)
- + SALE (132)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (18)
Zalm op de BBQ - Warm gerookte zalm
Warm gerookte zalm op de BBQ
Een zwoele zomeravond, een stralende lente dag, een regenachtige herfstzondag of een frisse winterdag. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor een dag het is, deze frisse warm gerookte zalm kan altijd. Dus steek die barbecue maar aan en ga lekker aan de slag met dit eenvoudige maar vooral heerlijke recept.
Wat heb je nodig voor de gerookte zalm van de barbecue?
Ingedienten:
- 2 zalm moten
- Vis a vis kruiden
- 2 citroenen
- Kleine cherry tomaatjes aan een trosje
- Aardappelpartjes in schil
- Peper
- Grof zeezout
Materiaal:
Hoe maak je de gerookte zalm op de BBQ?
***30 minuten voordat je aan de slag gaat is het verstandig om de houtsnippers in een bakje water te laten weken zodat het goed vocht op neemt.
Begin met het aansteken van de barbecue. Deze hoeft geen heel hoge temperatuur te hebben omdat je de zalm gaat roken. De barbecue op een temperatuur van 120 graden is heet genoeg. Je legt de kolen niet verspreid over de gehele bodem. Voor het roken van de zalm heb je ook een koude zone nodig, hier liggen de kolen niet onder het rooster.
- Ondertussen dat de barbecue op temperatuur aan het komen is, bereid je de zalm voor. Deze bestrooi je met de vis a vis kruiden, wat grof zeezout en peper.
- Daarna snijd je 1 citroen in schijfjes (je moet zeker 6 schijfjes hebben, in ieder geval genoeg om de zalm straks op te leggen) en 1 citroen snijd je door de midden.
- Doe de aardappelpartjes met een beetje olie in de gietijzeren koekenpan.
- Alles staat nu klaar, dus nu nog even de barbecue gereed maken.
- Neem een hand rookhout en leg dit in een strookje op de kolen. Door het op deze manier te gebruiken gaat het langer mee en kan je dus een langere rooksessie houden.
- Leg nu de citroen schijfjes in een rijtje van 3 op de barbecue. Hier leg je de zalm moten op. Door de zalm op de schijfjes te leggen, blijft de zalm niet aan het rooster plakken en de smaak van de citroen trekt lekker in de zalm.
- Zet de gietijzeren pan nu op het lage rooster boven de kolen.
- Nu kan het wachten beginnen. De zalm zal nu ongeveer 30 a 40 minuten nodig hebben om gaar te worden. Dus pak lekker wat te drinken. En als je dan toch een keer op staat om je glas te vullen schep dan de aardappeltjes even een keer om.
- De laatste 10 minuutjes leg je de tomaatjes en de halve citroenen, met de gesneden kant op het rooster, naast de zalm op het rooster en laat even lekker meeroken.
- Voel, door met je vingertoppen op de zalm te drukken, of deze gaar is. Voelt de zalm lekker zacht? Dan is het tijd om het van de barbecue te halen en lekker aan tafel te gaan.
Toon 1 - 12 van 18
-
Weergave
- Sorteren op