KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 15.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Apfelstrudel

Zonnetje, sneeuw en apfelstrudel! Het ultieme wintersport gevoel. De sneeuw en de zon kunnen we helaas niet voor je regelen, maar het recept voor de allerlekkerste apfelstrudel, daar helpen we je graag aan. Door de apfelstrudel op de BBQ te maken, krijgt hij een subtiele rookvleug mee. Heerlijk gewoon!

Wat heb je nodig voor de Apfelstrudel van de BBQ?

Ingrediënten

  • 3 à 4 appels
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • 1,5 eetlepel suiker
  • grote hand rozijnen
  • 1 ei
  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg, uit de koeling òf 8 plakken bladerdeeg, uit de vriezer.
  • Optioneel kun je er nog een handje gehakte pecannoten aan toevoegen voor een heerlijke rijke smaak.
  • Poedersuiker

Materialen

Begin vast met het aansteken van je de BBQ aan en zorg dat deze 160 - 180 graden is. Voor dit gerecht ga ja indirect “grillen” of eerder gezegd bakken.

Hoe maak je de Apfelstrudel van de BBQ?

Bereidingswijze

  • Snij de appels is kleine stukjes en meng deze met de suiker, kaneel en rozijnen. Wil je graag een extra bite en nootachtige smaak, voeg dan ook de pecannoten toe.
  • Leg nu het bladerdeeg met bakpapier of Bucherpaper op de pizzasteen.
  • Je gaat nu de strudel vullen. Dit doen we natuurlijk wel op de oorspronkelijke manier en dat gaat als volgt:
    • Verdeel 1/3 van de appelvulling in de lengte in een lange strook op ongeveer 1/3 van het bladerdeeg.
    • Sla nu het smalle stukje deeg over de vulling heen; let er wel op dat deze de vulling volledig bedekt! En druk vervolgens goed aan
    • De rest van de vulling leg je nu tegen het reeds gevulde deel aan.
    • Sla nu het resterende deeg over de gehele vulling en druk dit goed aan met een vork. Hierdoor zorg je ervoor dat de Strüdel mooi dicht blijft.
  • Voor het aflakken van de strudel, draai/rol je hem om. Nu zie je een mooi strak deeg, dit is de bovenkant.
  • De bovenkant ga je nu aflakken met een losgeklopt eitje en strooi er eventueel wat suiker en kaneel overheen.
  • De strudel is nu klaar om gebakken te worden; dus leg de strudel met pizzasteen op de BBQ en bak deze ongeveer 30 minuten. Wanneer het deeg mooi bruin aan de bovenkant is en de onderkant wat steviger, is de Apfelstudel klaar!
  • Bestrooi nog met een beetje poedersuiker en dan; genieten!

TIPS van onze Pitmasters: 

- Wil je nog meer genieten van je Apfelstrudel, doe er dan wat lobbig geslagen, ongezoete slagroom bij of vanillesaus, dan waan je je echt weer even in Oostenrijk!

- Maar een bolletje vanille-, kaneel- of pecannotenijs is er ook heel lekker bij.

- Wij hebben voor onze strudel een Jazz appel gebruikt die vrij stevig blijft. Heb je liever dat de appelstukjes wat zachter worden, gebruik dan een wat zachtere appel soort, bijvoorbeeld een Elstar appel.

- Ben je klaar met het rollen van je Strudel maar is de BBQ nog niet op temperatuur; geen punt. Leg de Strudel er maar gewoon op zodat het deeg en de appel alvast langzaam kunnen voorgaren. Wanneer dit het geval is kan je de baktijd iets verlengen, ongeveer 5 à 10 minuten.

- Bereid de appelvulling een avond van de voren zodat de smaken lekker in kunnen trekken. 

 

Heerlijke Apfelstrudel van de kamado
    • Divide and Conquer - Flexible Cooking System - 21 inch

      De Divide and conquer verdubbelt je grilloppervlak! Tegelijk indirect en direct grillen. Perfect voor de Grill Guru Large en BGE large. Alles voor je Kamado | Eigen import | Scherpe prijzen | Snel verzonden

      €119,00 Uitverkocht
    • Divide and Conquer - Flexible Cooking System - Compact - 15 inch

      De Divide and conquer verdubbelt je grilloppervlak! Tegelijk indirect en direct grillen. Alles voor je Kamado | Eigen import | Scherpe prijzen | Snel verzonden

      €89,00
    • Pizzasteen - Large - 38 cm

      Een pizzasteen is onmisbaar voor het maken van niet alleen heerlijke pizza’s, maar ook brood of taarten. Deze keramische natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen, de warmte wordt egaal verdeeld over de steen voor een lekker knapperige pizzabodem.

      €34,95
    • Pizzasteen Compact - 29,5 cm

      Een pizzasteen is onmisbaar voor het maken van niet alleen heerlijke pizza’s, maar ook brood of taarten. Deze keramische natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen, de warmte wordt egaal verdeeld over de steen voor een lekker knapperige pizzabodem.

      €29,95
    • Sale
    • Keramische Plate setter - heat deflector - hitteschild - Large - 20/21 inch

      Wil je indirect bbq-en en heb je geen divide and conquer, dan is deze plate setter perfect. Het ontwerp zorgt ervoor, dat je bbq in een oven verandert waarin je perfect langzaam kunt garen op lage temperaturen. De plate setter is in diverse maten verkrijg

      €54,95 €49,00
    • Sale
    • Plate setter - heat deflector - hitteschild - Compact - 15 inch

      Wil je indirect bbq-en en heb je geen divide and conquer, dan is deze plate setter perfect. Het ontwerp zorgt ervoor, dat je bbq in een oven verandert waarin je perfect langzaam kunt garen op lage temperaturen. De plate setter is er in diverse maten.

      €44,95 €39,00
    • Keramische Plate setter - heat deflector - hitteschild - Compact- 15/16 inch

      Wil je indirect bbq-en en heb je geen divide and conquer, dan is deze plate setter perfect. Je Kamado verandert hiermee in een oven waarin je perfect langzaam kunt garen op lage temperaturen. Geschikt voor o.a. Patton, Buccan, Grill Guru en Keij Compact.

      €39,95

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce