Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Pizzasteen Compact - 29,5 cm
Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue:
Om een lekkere pizza te maken verwarm je de bbq tot ca. 250°C. Plaats de steen vanaf het begin in de barbecue, zodat deze gelijkmatig kan opwarmen. Hiermee voorkom je dat de steen barst. Om te voorkomen dat de bodem verbrandt kun je de pizzasteen het beste op een platesetter leggen. Bestrooi de steen met wat bloem of polenta tegen kleven. Zodra de barbecue goed op temperatuur is, kan de pizza op de steen. Het eenvoudigst doe je dit met een pizzaschep. Met gesloten deksel is de pizza binnen 5 tot 10 minuten klaar.
De pizzasteen leent zich ook perfect voor bijvoorbeeld een goed gevulde calzone, knapperige flammkuchen, luchtig zelfgebakken brood of feestelijke koekjes. Maar ook gerechten als naanbrood, een hartige plaattaart of een zoete appelcrumble in een ovenschaal kunnen uitstekend op de hete steen bereid worden. En het mooie is: je kunt deze steen niet alleen op de barbecue gebruiken, maar ook gewoon in de heteluchtoven. Let er wel op dat je de steen altijd rustig laat opwarmen, zodat hij niet barst en de warmte zich goed verdeelt – zo behaal je keer op keer een krokant en gelijkmatig bakresultaat.
De grootte van je bbq pizzasteen bepalen:
Deze pizzasteen medium past precies op een 15 inch medium Kamado, maar ook op de Grill Guru compact, de Bastard compact en de BGE minimax. We hebben ook pizzastenen voor kleine Kamado’s en de Kamado L, XL en XXL.
Diameter: 29,5 centimeter
Doorsnee: 1,5 centimeter
Onderhoud van een pizzasteen:
Een pizzasteen heeft bijna geen onderhoud nodig, alleen schoonvegen met een droge doek na gebruik en de aangekoekte ingrediënten eraf schrapen. Was de steen absoluut niet af met water, het water trekt in de steen, waardoor deze bij volgend gebruik zal breken.
Geen specificaties gevonden
- Code 131
- EAN 8720254416595
- Gewicht 1500
- Volume 683
- Colli 1