Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (81)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (65)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (110)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (21)
- Vlees, Vis en Gevogelte (0)
Gietijzeren skillet | Gietijzeren Pan
Wat is een Skillet en waarom zou ik er een gebruiken op mijn barbecue?
Een Skillet, is een wat zwaardere, duurzame gietijzeren (koeken)pan en is perfect voor gebruik op de barbecue. De kracht van een Skillet ligt in het vermogen om warmte uitstekend vast te houden en gelijkmatig te verdelen. Dit maakt het een onmisbaar gereedschap in je BBQ-uitrusting. Ideaal voor het grillen van vlees, vis, groenten en andere gerechten, waarbij het zorgt voor super gelijkmatige garing.
De hoge temperaturen die een Skillet aankan, zijn niet alleen geweldig voor grillen, maar natuurlijk ook voor het creëren van die kenmerkende grillstrepen op je vlees, vis of groenten.
Een bijkomend voordeel: Skillets zijn zo robuust dat ze met de juiste zorg generaties lang meegaan, waardoor je direct een erfstuk in huis hebt. Onze Skillets zijn overigens al geprepareerd of te wel geseasoned en klaar voor gebruik.
Moet ik mijn Skillet inbranden/seasonen voordat ik hem voor de eerste keer gebruik?
Is je skillet al geseasoned, dan hoeft dat in principe niet. Is je skillet niet geseasoned, dan raden we zeker aan om je Skillet in te branden voordat je deze voor het eerst gebruikt. Dit proces helpt bij het ontwikkelen van een natuurlijke non-stick laag en zorgt ervoor dat voedsel niet blijft plakken. Daarom is het ook als je skillet wel is geseasoned aan te raden om je skillet met enige regelmaat opnieuw in te branden. Hoe vaker je dat doet, hoe gladder het oppervlak van de skillet en hoe fijner hij werkt. Raadpleeg de handleiding van je Skillet voor specifieke instructies over het inbranden.
Hoe maak ik mijn Skillet schoon na gebruik op de barbecue?
Vermijd het gebruik van afwasmiddel om je Skillet schoon te maken, aangezien dit de natuurlijke anti-aanbaklaag kan aantasten. Reinig de pan liever met een stugge borstel en warm water. Droog de Skillet vervolgens goed af en breng een dun laagje olie aan om roest te voorkomen.
Kan ik mijn Skillet in de vaatwasser doen?
Nee, Skillets horen niet thuis in de vaatwasser. Dit kan de beschermende laag beschadigen en leiden tot roest.
Welke Skillets zijn er beschikbaar?
In ons assortiment vind je skillets in verschillende formaten. Van klein voor side dishes en desserts, tot groot voor grote stukken vlees, vis of een flinke ratatouille of paella. De Skillets die wij aanbieden zijn uit één stuk gegoten, machinaal bewerkt tot een uiterst glad oppervlak voor de beste kookervaring.
Voor welke warmtebronnen zijn Skillets geschikt?
Onze Skillets zijn veelzijdig in gebruik en geschikt voor elke warmtebron, van halogeen tot direct tussen de kolen. Of je nu kookt op:
- Gas
- Halogeen
- Inductie
- Keramisch
- Elektrisch
- In de oven
- Op de barbecue
Skillets zijn de veelzijdige keuze voor elke chef.
Toon 1 - 12 van 16
-
Weergave
- Sorteren op