KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren

Gietijzeren pan - Skillet - 19,5cm - preseasoned

  • Meer Keij Cast Iron
  • Een gietijzeren koekenpan wordt ook wel skillet genoemd. Gietijzer absorbeert veel hitte en de dikte van de pan zorgt ervoor dat die ook goed heet blijft. Hierdoor is een skillet zeer geschikt om goed heet te braden, maar ook lang te sudderen.
€14,99
Artikelnummer: 144
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 17.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN

De voordelen van deze skillet koekenpan

Mooie degelijke gietijzeren koekenpan. De skillet is perfect voor het maken van soufflés, scrambled eggs, kleine maaltijden, bijgerechten of desserts. De pan is geweldig om te sauteren, voor de bereiding van sausen, en om taarten in te bakken enz. In de oven of op de BBQ, het kan allemaal. De skillet is al geseasoned, dus klaar voor gebruik!

Onderhoud van een gietijzeren pan

Voor het onderhoud van de pan is het goed om je pan regelmatig te seasonen:

Maak de pan goed schoon met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de pan minimaal dertig minuten. Maak de pan hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren pan daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de pan terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat deze daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de pan is afgekoeld, vet deze dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de pan klaar voor gebruik.

LET OP: gebruik geen zonnebloemolie voor het seasonen, daar gaat de pan van plakken.

Na gebruik volstaat een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel om de pan schoon te maken. De gietijzeren pan is niet geschikt voor de vaatwasser. 

Tip: Toch iets te lang laten staan met water erin? Geen nood, de vliegroest die dan ontstaat, verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de pan opnieuw seasoned!

Tip 2 : Je kan de pan ook heel makkelijk seasonen met de handige pan coating spray (zie hier ). 

Specificaties van deze skillet

  • Breedte: 19 cm
  • Lengte inclusief handgreep: 30 cm
  • Diepte: ca. 3,5 cm
  • Gewicht: ca. 1,195 kg
  • Volume: ca. 1,0 liter

Algemeen:

  • Zeer gelijkmatige hitteverdeling 
  • Perfect voor searen, sauteren, bakken, koken 
  • Geschikt voor:
    • Gas
    • Halogeen
    • Inductie
    • Keramisch
    • Elektrisch
    • Oven
    • Barbecue
    • Zo tussen de kolen

Geen specificaties gevonden

  • Code 144
  • EAN 8720387135134
  • Gewicht 100
  • Size X 32
Gerelateerde producten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce