Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (377)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (128)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (81)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (65)
- + RECEPTEN (112)
- + SALE (107)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (20)
- Vlees, Vis en Gevogelte (0)
HOUTSKOOL en ROOKHOUT
Hoe gebruik je rookhout op je barbecue?
Rookhout geeft je gerecht net dat beetje extra. Zelfs een hamburger wordt een culinair gerecht met een beetje rookhout.
Ons BBQ rookhout is 100% natuurlijk en kan gebruikt worden op houtskool en gasbarbecues. Het hout is zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. Dit product is geproduceerd van 100% bastvrij hout zonder andere toevoegingen. Chips zijn perfect voor warm roken. Het rookmot is perfect voor koud roken.
Roken met Chips
Strooi een handvol houtsnippers op en rond de gloeiende kolen. Voor meer rooksmaak de chips voor gebruik in water weken (30 min.) Voor gebruik op een gasbarbecue altijd een smoker box gebruiken.
Roken met mot
Gebruik het rookmot in een cold smoke generator of smoke tube.
Welke soorten rookhout zijn er?
Op basis van onze 'rookervaringen' hebben we onze favoriete rookhoutsoorten geselecteerd en die opgenomen in het assortiment.
- Eiken (oak): Geeft een sterke rooksmaak af en is perfect voor rund en lam.
- Appel (apple): Geeft een subtiele zoete vleug aan gevogelte en varken.
- Kers (cherry): De zoetige rooksmaak van kers gaat eigenlijk heel goed samen met bijna alle denkbare gerechten.
- Beuken (beech): nieuw met roken? Probeer beuken, de erg milde smaak hiervan combineert goed met alle soorten vlees en vis.
Bij gerookt vlees zie je in de eerste buitenste millimeters vaak een rozige verkleuring. Dit betekent niet dat het vlees nog rauw is, maar komt door de chemische reactie van het vlees op de rook. Dat werkt natuurlijk ook leuk mee in de presentatie van je vlees, als je het in plakken serveert.
Welke houtskool is geschikt voor de kamado?
Houtskool voor op de kamado moet van goede kwaliteit zijn om de temperatuur goed te kunnen regelen en hoge temperaturen te bereiken. Gebruik geen briketten. Dit zijn net dieseltjes: in het begin gaat het langzaam omhoog met de temperatuur, daarna gaat het zo hard, dat er niets meer te regelen valt aan de temperatuur.
Wij verkopen 3 soorten houtskool. Zuid-Afrikaanse Black Wattle (acacia), Zuid-Amerikaanse White Quebracha en Cubaanse Marabu. Een ideale mix. De black wattle is een echte allrounder. Snel aan, geurloos en eenvoudig reguleerbaar en met een mooie lange brandduur. De white Quebracha is echt hardhout. Perfect om hoge temperaturen mee te halen of extra lange sessies mee te doen. Ben je op zoek naar kolen van extreem hard hout? Dan is de Marabu het meest geschikt.
Hoe harder de houtsoort, hoe langer het duurt voor ze goed branden en je de gewenste temperatuur hebt bereikt. Daarna kun je met hardhout wel hogere temperaturen halen en langer stoken. Stem de kolen die je gebruikt dus goed af op de BBQ-sessie die je voor ogen hebt. Twijfel je? Start dan met een zak Black Wattle.
Toon 1 - 12 van 24
-
Weergave
- Sorteren op