Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Categorieën
- + KAMADO (38)
- + KAMADO ACCESSOIRES (378)
- + BARBECUE ACCESSOIRES (129)
- + NAPOLEON BARBECUES (140)
- + HOUTSKOOL en ROOKHOUT (84)
- + RUBS & SAUZEN (177)
- + KAMADO ONDERDELEN (68)
- + KERST SALE (59)
- + RECEPTEN (111)
- + CADEAU (20)
- BBQ WORKSHOPS (18)
- PIT BOSS GRILLS (27)
Filters
Recent bekeken
blog
KamadoBBQ | FUELING GREAT MEMORIES
Brownie van de BBQ met een Boost!
Brownie van de kamado
Wie is er nou niet gek op brownie?! Speciaal, bijvoorbeeld omdat er vandaag iemand jarig is, of gewoon voor alle andere dagen van het jaar een heerlijk brownie recept afgetopt met caribbean oak rum fleur de sel salt; of ook wel brownie met een boost! Als dat geen dag vol liefde wordt…
Wat heb je nodig voor deze Brownie?
Ingrediënten:
- 200 gr boter
- 200 gr pure chocolade,
- 100 gr witte chocolade, in kleine stukjes gehakt.
- 140gr suiker
- 120gr bloem
- 3 eieren
- Handje pecannoten of walnoten, grof gehakt.
- 1tl vanille extract
- The Boost zout (het geheime ingrediënt, niet verder vertellen)
Materiaal
- Plate setter of divide and conquer
- Skillet 24,5cm of 4 skillets 16cm
- Mengkom
- Bakpapier of Butcherpaper
Begin vast met het aansteken van je de BBQ en zorg dat deze ongeveer 160 graden is. Voor dit gerecht ga ja indirect “grillen” of eerder gezegd bakken en heb je dus de Divide and Conquer of de Platesetter nodig. Bekleed vervolgens de skillet met butcherpaper zodat de brownie straks gemakkelijk uit de skillet komt.
Hoe maakt je deze Brownie?
- Breek de pure chocolade, snijd de boter in blokjes en doe deze samen in een pannetje of hittebestendig bakje. Laat dit smelten op de kamado. Wel af en toe even roeren zodat het niet verbrand.
- Roer in een mengkom de eieren met de suiker en het vanille extract, los.
- Als de boter en chocolade gesmolten zijn, giet je dit al roerend bij het ei/suiker mengsel.
- Is alles goed gemengd? Voeg dan de bloem, pecannoten en witte chocoladestukjes toe aan het mengsel en roer tot een glad beslag.
- Doe het beslag nu in de skillet en strooi er naar eigen smaak wat Boost zout overheen.
- Bak nu de brownie ongeveer 20/25 minuten op de kamado.
Tips van de pitmaster:
- Haal de brownie, als deze klaar is, meteen uit de skillet zodat de bodem niet verbrand.
- Met dit recept krijg je een heerlijke compacte brownie. Maar wil je liever een wat luchtigere brownie, klopt het ei/suiker mengsel wat langer en voeg eventueel een theelepeltje bakpoeder toe wanneer je de bloem bij het mengsel doet.
Toon 1 - 11 van 11
-
Weergave
- Sorteren op