KamadoBBQ BV

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF € 75,- IN NL/BE
  • LEVENSLANGE GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • VOOR 15.00u BESTELD, ZELFDE WERKDAG VERZONDEN | WINKEL IN AMSTELVEEN
  • |
  • |
  • Registreren
  • Uw selectie:
  • Merk: Keij Cast Iron

Brownie van de kamado

Wie is er nou niet gek op brownie?! Speciaal, bijvoorbeeld omdat er vandaag iemand jarig is, of gewoon voor alle andere dagen van het jaar een heerlijk brownie recept afgetopt met caribbean oak rum fleur de sel salt; of ook wel brownie met een boost! Als dat geen dag vol liefde wordt…

 

Wat heb je nodig voor deze Brownie?

Ingrediënten

  • 200 gr boter
  • 200 gr pure chocolade,
  • 100 gr witte chocolade, in kleine stukjes gehakt.
  • 140gr suiker
  • 120gr bloem
  • 3 eieren
  • Handje pecannoten of walnoten, grof gehakt.
  • 1tl vanille extract
  • The Boost zout (het geheime ingrediënt, niet verder vertellen)

Materiaal

Begin vast met het aansteken van je de BBQ en zorg dat deze ongeveer 160 graden is. Voor dit gerecht ga ja indirect “grillen” of eerder gezegd bakken en heb je dus de Divide and Conquer of de Platesetter nodig. Bekleed vervolgens de skillet met butcherpaper zodat de brownie straks gemakkelijk uit de skillet komt.

Hoe maakt je deze Brownie?

  • Breek de pure chocolade, snijd de boter in blokjes en doe deze samen in een pannetje of hittebestendig bakje. Laat dit smelten op de kamado. Wel af en toe even roeren zodat het niet verbrand.
  • Roer in een mengkom de eieren met de suiker en het vanille extract, los.
  • Als de boter en chocolade gesmolten zijn, giet je dit al roerend bij het ei/suiker mengsel.
  • Is alles goed gemengd? Voeg dan de bloem, pecannoten en witte chocoladestukjes toe aan het mengsel en roer tot een glad beslag.
  • Doe het beslag nu in de skillet en strooi er naar eigen smaak wat Boost zout overheen.
  • Bak nu de brownie ongeveer 20/25 minuten op de kamado.

Tips van de pitmaster:

  • Haal de brownie, als deze klaar is, meteen uit de skillet zodat de bodem niet verbrand.
  • Met dit recept krijg je een heerlijke compacte brownie. Maar wil je liever een wat luchtigere brownie, klopt het ei/suiker mengsel wat langer en voeg eventueel een theelepeltje bakpoeder toe wanneer je de bloem bij het mengsel doet.
Brownie van de BBQ met een Boost!
    • Gietijzeren pan - Skillet - set 3 stuks - 16 cm, 19,5 cm en 24,5 cm

      Een gietijzeren koekenpan wordt ook wel skillet genoemd. Gietijzer absorbeert veel hitte en de dikte van de pan zorgt ervoor dat die ook goed heet blijft. Hierdoor is een skillet zeer geschikt om goed heet te braden, maar ook lang te sudderen.

      €39,95
    • Gietijzeren pan - Skillet - 24,5cm - preseasoned

      Een gietijzeren koekenpan wordt ook wel skillet genoemd. Gietijzer absorbeert veel hitte en de dikte van de pan zorgt ervoor dat die ook goed heet blijft. Hierdoor is een skillet zeer geschikt om goed heet te braden, maar ook lang te sudderen.

      €24,99
    • Gietijzeren pan - Skillet - 19,5cm - preseasoned

      Een gietijzeren koekenpan wordt ook wel skillet genoemd. Gietijzer absorbeert veel hitte en de dikte van de pan zorgt ervoor dat die ook goed heet blijft. Hierdoor is een skillet zeer geschikt om goed heet te braden, maar ook lang te sudderen.

      €14,99

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2024 KamadoBBQ BV - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce