Er zitten geen producten in uw winkelwagen. Misschien is het artikel dat u had gekozen uitverkocht.
Pizzasteen XS - 23 cm
Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue:
Om een lekkere pizza te maken verwarm je de bbq tot ca. 250°C. Plaats de steen vanaf het begin in de barbecue, zodat deze gelijkmatig kan opwarmen. Hiermee voorkom je dat de steen barst. Om te voorkomen dat de bodem verbrandt kun je de pizzasteen het beste op een platesetter leggen. Bestrooi de steen met wat bloem of polenta tegen kleven. Zodra de barbecue goed op temperatuur is, kan de pizza op de steen. Het eenvoudigst doe je dit met een pizzaschep. Met gesloten deksel is de pizza binnen 5 tot 10 minuten klaar.
De pizzasteen leent zich ook perfect voor meer dan alleen pizza. Denk aan een goed gevulde calzone, knapperige flammkuchen, luchtig zelfgemaakt brood of zelfs feestelijke koekjes. En niet alleen op de barbecue – deze keramische steen is ook uitstekend te gebruiken in de heteluchtoven. Zo kun je er het hele jaar door mee aan de slag, binnen én buiten. Ook in de oven is het belangrijk om de steen langzaam mee te laten opwarmen vanaf een koude start, zodat je temperatuurverschillen voorkomt en je gerechten mooi egaal garen.
De grootte van je bbq pizzasteen bepalen:
Deze pizzasteen XS past precies op kleine Kamado’s van 13", maar deze pizzaplaat is ook uitstekend als vervangende deflector plate voor in een platesetter van een 14 inch Kamado, een Grill Guru compact, een Bastard compact en een BGE minimax.
Diameter: 23 centimeter
Onderhoud van een pizzasteen:
Een pizzasteen heeft bijna geen onderhoud nodig, alleen schoonvegen met een droge doek na gebruik en de aangekoekte ingrediënten eraf schrapen. Was de steen absoluut niet af met water, het water trekt in de steen, waardoor deze bij volgend gebruik zal breken.
Geen specificaties gevonden
- Code 131
- EAN 8720254416571
- Gewicht 700
- Volume 531
- Colli 1
- Size Z 1