KamadoBBQ.nl

  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF €100,- IN NL/BE
  • 20 JAAR GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • KLANTWAARDERING 9,6
  • |
  • |
  • Registreren

Dutch Oven - 4.5 QT - preseasoned - 4,25 liter

  • Merk: Keij Cast Iron Meer Keij Cast Iron
  • Mooie degelijke gietijzeren pan. Ook goed te gebruiken in een kampvuur. De deksel kan als skillet gebuikt worden. Past perfect op de 18" kamado of groter.
€50,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Op werkdagen voor 12:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • GEEN VERZENDKOSTEN VANAF €100,- IN NL/BE
  • 20 JAAR GARANTIE OP ALLE KEIJ KAMADO'S
  • KLANTWAARDERING 9,6

De voordelen van de Dutch Oven - 4,5 QT - pre seasoned

Mooie degelijke gietijzeren pan die al is geseasoned. Ideaal om heerlijke stoofpotten te maken op de barbecue. Deze pan heeft een inhoud van 4,25 liter. Met behulp van de accessoire ring die bij de divide and conquer wordt geleverd, hang je de pan eenvoudig boven de hete kolen of zet de pan direct op het rooster of in de kolen.

Doordat de deksel ook is voorzien van pootjes kun je deze omgedraaid gebruiken als skillet. De Dutch Oven heeft in de rand van de pan en in de deksel een kleine inkeping. Als je deze boven elkaar plaatst, kan hier lucht/kookvocht door ontsnappen. Wil je alle sappen liever in de pan houden? Draai de deksel dan iets en dan sluit de pan helemaal af.

Deze gietijzeren pan van 4,25 liter is geschikt voor de 15" Kamado (direct in de kolen) en groter (zowel in de kolen als op het rooster). Ideaal voor gezinnen en grotere gezelschappen. 

Onderhoud van de Dutch oven:

Om je dutch oven in topconditie te houden, is het belangrijk dat je de pan regelmatig seseasoned.

Seasonen gaat als volgt, maak de plaat goed schoon met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de dutch oven minimaal dertig minuten. Maak de plaat hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet de gietijzeren pan daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de pan terug in de oven of op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de plaat is afgekoeld, vet de pan dan nog 1 keer in. Verwarm nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de dutch oven weer klaar voor gebruik.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2021 KamadoBBQ.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »