Gratis verzending vanaf €75

in NL/BE

Voor 17:00 besteld, zelfde dag verzonden

Alleen op werkdagen

Levenslange garantie

Op alle Keij Kamado’s

chevron_left chevron_right

Onderhoud van je kamado als je hem langere tijd niet (hebt) gebruikt

Het zal natuurlijk niet zo vaak voorkomen, maar ben je van plan je kamado voor langere tijd weg te zetten zonder deze te gebruiken, dan zijn er een paar stappen die belangrijk zijn om te doen om je kamado en accessoires in topconditie te houden.

  • Haal de vieze roosters uit de kamado en maak ze schoon. Als je de kamado lang niet gebruikt, kunnen de etensresten gaan schimmelen.
  • Haal een vochtige doek over het glasvezelvilt.
  • Schud de as tussen de kolen vandaan, door de kolenmand te schudden boven een vuilnisbak of met de ashtool door de kolen te ‘roeren’. De as kan zo niet gaan klonteren als hij vochtig wordt.
  • Leeg je aslade. Verwijder ook de as uit je aslade (met de bijgeleverde schep) of asruimte (met een ashtool). Zodat de as ook hier niet aankoekt als deze vochtig wordt.
  • Loop de bouten en moeren na en draai ze aan indien nodig.
  • Zet de topvent en bottomvent open, zodat de kamado goed kan ventileren.
  • Doe de hoes over je kamado zodat deze is beschermt tegen weer en wind. Vergeet vooral niet het stormkoortje aan te trekken. Dan hoef je niet achter de hoes aan te rennen als het een keer stormt.

Ben je toe aan je volgende BBQ-sessie: Vul eventueel de kolen aan en je kamado helemaal klaar voor gebruik!


Onderhoud van je kamado als je hem onverwacht een tijd niet hebt gebruikt

Ben je bovenstaande stappen vergeten of heb je onverwacht langere tijd niet gebarbecued en zit je kamado vol schimmel?? Dan is er ook geen man overboord.

  • Verwijder de as tussen de kolen en uit de asla / asruimte.
  • Vul de kolen aan.
  • Haal een vochtige doek over het glasvezelvilt.
  • Loop de bouten en moeren na en draai ze aan indien nodig.
  • Steek de kamado aan
  • Zodra de kamado goed op temperatuur is, zet je alle accessoires die vies zijn in de kamado.
  • Laat de kamado en de accessoires gedurende een uur schoonbranden 150 graden (alle levende organismen die je niet in je kamado wil hebben zijn dan wel dood).
  • Borstel je rooster schoon, was hem eventueel af en behandel gietijzeren roosters met pan coating spray nadat je alle roest hebt verwijderd.

Je kamado en accessoires zijn direct klaar voor gebruik én je kamado is ook al lekker op temperatuur. Klaar om weer mooie BBQ-herinneringen te maken.

 

Onderhoud van je kamado als je hem langere tijd niet (hebt) gebruikt